zaterdag 13 augustus 2011

Zomerspelen

In Dongen vieren ze in de één na laatste week van de zomervakantie voor alle basisschoolkids een unieke vakantieweek, namelijk de Zomerspelen. In Dongen al 51 jaar een begrip waar jaarlijks zo'n 1700 kids aan meedoen en waarbij de Dongense huizen en straten geel kleuren. Kijk eens voor de gein op www.dongensejeugdraad.nl bij Zomertv!! Hier staan de thema's  met hun eigen liedje/clip op die de verschillende groepen hebben en daarnaast kun je er ook elke avond de verhaallijnen volgen. Erg leuk!!  Ze sluiten deze week af met een optocht door de straten met als einddoel de Bergen (bos) waar ze de avond al zingend afsluiten met een groot kampvuur.
Ook is het een traditie geworden om de kinderen (die willen!) verkleed in het thema te laten komen. Voor sommige ouders elk jaar weer een puntje van stress maar voor mij geld dat alleen daarom mijn kids al mee moeten doen want dit is natuurlijk helemaal mijn ding!  Elk jaar zit ik al een paar weken voor de zomervakantie te vissen wat de nieuwe thema's gaan worden zodat ik aan de slag kan gaan. Maar het blijft gissen totdat ze via het plaatselijke krantje tips gaan weggeven en helemaal zeker wordt het pas als de kinderen hun gele boekje mee naar huis krijgen met daarin de tijden, thema's en locatie's.
                                                         Zomerspelen 2011

Dit jaar was voor Fenne (bij ons in huis wordt ze ook wel Majesteit genoemd) het thema: Rock&Roll. Ze had al precies in haar hoofd hoe haar outfit eruit moest komen te zien, namelijk een jurk waarvan de bovenkant licht roze maar vooral bloot(!?) moest worden en het rokgedeelte moest zwart met witte stippen zijn en daarnaast moest de rok heel erg kunnen zwieren. Daarop wilde ze een brede zilvere glitterriem en in het haar moest het nep haarstukje wat ze al heel lang in haar bezit heeft (maar van mij niet zomaar in mag).Verder maakte het Majesteit niet zo veel uit!!!  Op één op andere manier zit ze met haar outfits altijd net tegen mijn grens aan wat ik nog net wel of juist niet meer acceptabel vind. Ook dit jaar was dat weer het geval, zie foto.  Een vriendin van mij vond haar net zo'n Amerikaans (kind)fotomodelletje, Mooi, maar dat eruit ziet als een 18-jarige in plaats van 8 jaar!  Ik weet dan ook niet zeker of ik dit moet zien als een complimentje.
                                                             Rock&Roll

Het grappige is dat haar zus Silke precies het tegenovergestelde is. Die wil alleen maar een gemakkelijk zittende outfit dat er ook nog een beetje stoer uitziet. Voor haar dus juist geen bloot! en geen rokjes, jurkjes, glittertjes en andere tierlantijntjes. Zij had dit jaar als thema: carnivale cirque du freak. Ik heb heel wat suggesties gedaan maar ze werden allemaal afgekeurd. Uiteindelijk kwam ze zelf met een idee: Clown! goh,goh, wat origineel!!  Als ik heel eerlijk ben werd ik er niet meteen warm van maar ze bleef bij haar idee. Ik moet er wel bijzeggen dat dit erg goed bij haar past. Leuk (want een clowntje blijft altijd leuk om te zien) en lekker zittend, niet te overdreven en toch nog best stoer. Ik  heb voor haar dus het clownspak gemaakt dat zij in haar hoofd had.  Hoewel ik eerst misschien niet zo enthousiast was, vind ik het nu eigenlijk misschien nog wel leuker als Fenn's Rock&Roll jurk.
                                                               Clown Silly

1 opmerking: